Contactgegevens

Kamerlingh Onnesstraat 23
6603AX Wijchen
024 - 764 07 07 Contact
Asset 3

Ons assortiment is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Brouwerij Oersoep

Brouwers met liefde voor wild gefermenteerde bieren!
In het industriële, oude honigcomplex aan de waal bevind zich een broedplek van ambachtelijke kunstenaars waaronder bier brouwerij Oersoep. Oersoep is een bier brouwerij met een grote liefde voor droge, zure, hoppige en funky bieren. Creativiteit, ambacht en plezier zijn de kern van het bedrijf. De brouwerij is volledig gefinancierd door crowdfunding en vanaf juli 2019 kun je zelfs mede-eigenaar worden!

Bierliefhebbers inspireren met onze unieke smaken
Bier maken is smaak maken. Oersoep is een eigenzinnige brouwerij die de wereld prikkelt met spannende smaken. Het Oersoep smaakprofiel wordt gekenmerkt door tenminste één van de volgende vier eigenschappen; dorstlessende droogheid, heerlijke hoppigheid, een fris zuur briesje en een funky soul. De core range zijn de toppers van Oersoep die het hele jaar verkrijgbaar zijn. Daarnaast kan je genieten van een reeks aan gelimiteerde bieren die zich volledig meebewegen met het seizoen.

Kunstzinnige uitstraling
Bier maken is kunst. Een manier om te communiceren zonder taal. Door samen te werken met kunstenaars verruim je je blik en daag je jezelf uit om anders te denken.
Oersoep werkt veelvuldig samen met organisaties binnen kunst en cultuur. Ieder Oersoep etiket word ontworpen door een getalenteerd designer/kunstenaar.

Bieren met wilde fermentatie
Bier maken is ambacht. Bij Oersoep wordt ieder bier in de brouwerij met veel passie en aandacht ontwikkeld. Bij het maken van hun Wild Series richt Oersoep zich in het bijzonder op het vergistingsproces en maakt daar gebruik van wilde en lokale gisten.

Oersoep is een brouwerij die zich laat inspireren door oude brouwmethoden en tradities, maar geeft hier een eigen draai aan. Oersoep is de enige brouwerij in Nederland die op grote schaal bier van spontane vergisting brouwt. Voor het barrel program staat op de bovenverdieping van de brouwerij een koelschip waarin het bier ’s nachts afkoelt. Hierdoor komen gisten uit de buitenlucht in het bier, wat spannende smaken oplevert. Achter in de brouwerij staan vier enorme houten vaten, van wel drie meter hoog. Het bier in deze foeders rijpt hier van drie maanden tot drie jaar. Het bier wordt pas geoogst als de smaak precies goed is. Daar moet je geduld voor hebben.

"Bier maken is plezier maken."

Pluspunten

  • Oersoep blijft trouw aan hun eigen unieke smaakprofiel
  • Gelimiteerde bieren van wilde fermentatie
  • Unieke houtgerijpte bieren 
  • Drie eigen wilde giststammen
  • Omarmen van lokale talentvolle kunstenaar
  • Iedere maand speciaalbiertraining voor je hele bedrijf
  • Energie verkregen van lokale windmolen park


Contactgegevens

Brouwerij Oersoep
Waalbandijk 14 D
6541 AJ Nijmegen
T. 06 25064611