Contactgegevens

Kamerlingh Onnesstraat 23
6603AX Wijchen
024 - 764 07 07 Contact
Asset 3

Ons assortiment is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Van Eldijk Groenten en fruit


Passie voor Vers: de beste garantie voor een gezonde korte keten 

Tonny en Nanny van Eldijk begonnen ruim dertig jaar geleden een groente- en fruitwinkel aan de Zuiderpoort in Wijchen. Maar liefst drie maal werden zij uitgeroepen tot 'Beste Groenteman van Nederland'. Samen met Ruud Sommerdijk startten zij in 2016 vanuit hun passie een nieuw bedrijf: van Eldijk - Passie voor Vers. 

Van Eldijk is een groothandel voor horeca, verzorgt maaltijdservice voor particulieren en overwerkmaaltijden voor bedrijven. Het bedrijf bevoorraadt bedrijfskantines en biedt een uniek werkfruitconcept onder de naam Local4local. Hiernaast is Tony van Eldijk samen met drie lokale agrarische ondernemers tevens initiatiefnemer van het collectief Van lokaal voor lokaal. Van Eldijk is min of meer de spil van deze vruchtbare en eerlijke ketensamenwerking tussen lokale groente- en fruittelers, foodproducenten en veehouders. Naast het brede scala aan groente- en fruitproducten van Van Eldijk, biedt de website Van Lokaal voor Lokaal uitsluitend lokaal (in een straal van 50 km) geteelde en duurzaam geproduceerde producten aan. Dit met een zo breed mogelijk assortiment groenten, fruit, vleesproducten, gevogelte, wijn, sappen, eieren, jamsoorten, zuivel enzovoorts. Naast de geïnteresseerde horeca en bedrijven wil Van lokaal voor lokaal met name ook de zorgsector bedienen in een straal van 20 km rond Wijchen. 

De groente- en fruitproducten worden dagelijks op bestelling vers gesneden en verwerkt en nog dezelfde dag geleverd bij de klant. Vanwege de versheid en snelle levering zijn er geen toevoegingen nodig en zijn de producten toch lang houdbaar. De vlees- en zuivelproducten worden eveneens op bestelling geproduceerd en binnen twee werkdagen geleverd. Er zijn ook speciale Maas-en-Waal- (werk)fruitpakketten te bestellen met uitsluitend lokaal geteeld (seizoens)fruit. 

Bij zowel Van Eldijk – Passie voor Vers als Van lokaal voor lokaal staan bestelgemak, efficiënte logistiek en optimale serviceverlening in een korte gezonde keten centraal en dat weten zorginstellingen, horeca en grootverbruikers te waarderen. 

"Wij leveren duurzame en betaalbare producten vanuit de passie voor vers en met optimale service."

Pluspunten

 • Dagelijks vers verwerkt 
 • Bestelling uiterlijk de volgende dag vers geleverd
 • Gunstige prijsstelling door schaalgrootte
 • Duurzaam lokaal geproduceerd (<50 km)
 • Geen toevoegingen en lang houdbaar
 • Korte keten, persoonlijk en flexibel.
 • Eigen vervoer
 • Lokaal afzetgebied binnen 20 km
 • Specialistische kennis over teelt, rassen, smaak en bereiding

Certificering

 • FSSC 22000 certificaat (wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie)
 • Drie maal 'Beste Groenteman van Nederland' (2002, 2006 en 2007)
 • Aanmoedigingsprijs 'Gezonde Korte Keten' (2018) mede-initiatiefnemer Vanlokaalvoorlokaal

Contactgegevens

Van Eldijk – Passie voor Vers
Kamerlingh Onnesstraat 23
6603 AX Wijchen
T. (024)  764 07 07