Contactgegevens

Kamerlingh Onnesstraat 23
6603AX Wijchen
024 - 764 07 07 Contact
Asset 3

Ons assortiment is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

BLAUWE BES VERS VAN ABB GROWERS


Wilt u meer informatie over het bestellen van de producten van Douven Blauwe Bessen? Gebruik dan de 'contact' knop bovenaan de pagina.

Natuurlijk, lekker en supergezond 

In Melderslo, gemeente Horst aan de Maas, is Douven Blauwe Bessen gevestigd. Het dorp wordt - mede door dit succesvolle teeltbedrijf – ook wel het 'blauwe bessendorp' genoemd en er is in de streek zelfs een 'Blauwe bessen fietsroute'. Het familiebedrijf startte in 1999 en is gespecialiseerd in de teelt van het mooie fruitproduct blauwe bessen, in een diversiteit van rassen en op een areaal van 35 ha. De afzet van verse blauwe bessen vindt plaats via ons bedrijf abbGrowers. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de productie van de blauwe bessenproducten. De blauwe bes is groter dan de bosbes en is ook zoeter, stevig van structuur en heeft wit vruchtvlees. 

Naast de blauwbessenteelt worden onder de merknaam B-Berry in eigen huis de blauwe bessen ambachtelijk en onder streekproduct, verwerkt tot heerlijk sap, jam en fruitbeleg. Het B-Berry-sap is 100% natuurlijk en bevat geen toevoegingen. Naast heerlijke B-Berry jam met een vruchtgehalte van 45%, wordt fruitbeleg gemaakt. Dit nieuwe product heeft een vruchtgehalte van maar liefst 95%. Voor mensen met onder andere diabetes is dit product een ideaal alternatief voor jam, omdat het fruitbeleg met de natuurlijke suikervervanger tagatesse wordt gezoet. 

Zowel het sap, de jam en het fruitbeleg bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Blauwe bessen zitten boordevol vezels, vitamine C, K en A, hebben daarbij een zeer hoog antioxidantengehalte en bevatten weinig calorieën. Antioxydanten hebben een ontstekingsremmende werking en hebben een positieve invloed op darmwerking, botontkalking, geheugen, voorkoming kanker, spierherstel en veroudering. Blauwe bessen bevatten bovendien een specifiek antioxidant, namelijk anthocyaan, de stof waaraan de bes zijn blauwe kleur dankt. Anthocyaan heeft een positieve werking op hart- en bloedvaten en is cholesterolverlagend. 

Wereldwijd wordt er zeer veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsbevorderende eigenschappen van de blauwe bes. Onder verhitting of bevriezing blijven de antioxydanten behouden, waardoor onze producten hun positieve gezondheidsbevorderende stoffen blijven behouden. Kortom, blauwe bessen is een natuurlijk, maar vooral ook gezond product en is breed toepasbaar in diverse gerechten. 

Douven Blauwe Bessen heeft een afzet naar een lokale supermarkt, ijssalon, markten, beurzen, streekwinkels en regionale horeca. Het bedrijf heeft zich bewust aangesloten bij Van Lokaal Voor Lokaal om met name ook de zorgsector met de gezonde blauwe bessen-producten te bedienen.

"Het telen van blauwe bessen is werken in en mét de natuur. Heerlijk!"

Pluspunten

  • 100% puur, power en tasty product
  • Geen kunstmatige toevoegingen
  • Geïntegreerde teeltmethoden
  • Familiebedrijf met familiewaarden
  • Ambachtelijke verwerking in eigen huis
  • Lokaal bedrijf en lokale markt

Certificering

  • Erkend Streekproduct 
  • Global G.A.P. - Voedselveiligheidssysteem voor teeltbedrijven 
  • Global G.A.P. - Risico-Inventarisatie t.a.v. Sociale Praktijken (GRASP) 

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van Douven Blauwe Bessen te bestellen? Neem dan contact met ons op middels de 'contact' knop boven aan de pagina of bel ons op 024 - 764 07 07.

Contactgegevens

Douven Blauwe Bessen BV / B-Berry
Herenbosweg 30 B 
5962 NX Melderslo
0655903408