Contactgegevens

Kamerlingh Onnesstraat 23
6603AX Wijchen
024 - 764 07 07 Contact
Asset 3

Ons assortiment is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

De Klispoel b.v.


Allround in waterkers en jonge buitensla

Cindy Vermeulen en Ivo van Eck zijn de trotse eigenaren van De Klispoel in Ubbergen, de enige waterkerskwekerij in Nederland. Het familiebedrijf is gelegen aan de voet van het natuurlijke stuwwallandschap in Ubbergen en kijkt uit over de Ooijpolder. De Klispoel waterkers is een natuurlijke plant die 100% biologisch wordt gekweekt in bekkens met stromend zuiver water uit een nabij gelegen bronnenbos. Waterkers is een smaakrijke groente voor salades, stamppot, soep, saus, roerbakgerechten, hartige taart of als garnering. 

Naast waterkers teelt De Klispoel ook diverse bijzondere slasoorten. Deze buitensla groeit met de voeten in de aarde en de kop in de zon en onderscheidt zich hierdoor in kleur, vorm, smaak en 'bite' van kassla. De intens gekleurde en 100% biologisch geteelde sla is rijk aan antioxidanten, mineralen en vitaminen en wordt geleverd als mix van jonge blaadjes of als individuele krop. De waterkers en sla worden in de ochtend geoogst, daarna gewassen en in eigen huis verpakt en gekoeld. De volledige productieketen heeft De Klispoel daarmee in eigen hand en dat is de beste garantie voor een vers product van topkwaliteit. 

Kortom, een echt allround bedrijf van de zaadteelt tot en met de consumentenverpakking, met een zo kort mogelijke keten. De Klispoel heeft jarenlange ervaring in waterkers- en slateelt, waarbij voedselveiligheid, hygiëne en versheid het opperste gebod zijn.

" Natuurlijk geteelde waterkers en sla van De Klispoel. Mooi en gezond, zoals de natuur het bedoeld heeft! "

Pluspunten

  • Enige waterkerskweker in Nederland
  • Kraakverse waterkers en super buitensla
  • Jarenlange teeltervaring vanaf 1970
  • 100% biologische buitenteelt
  • Kwaliteit, versheid en voedselveiligheid gegarandeerd
  • De hele keten: van zaadteelt tot en met verpakking

Certificaten/awards

  • BIO Certificaat
  • BRC Food v7 – Wereldstandaard Voedselveiligheidssysteem voor voedselverwerkende bedrijven
  • Global G.A.P. - Voedselveiligheidssysteem voor teeltbedrijven
  • Global G.A.P. - Risico-Inventarisatie t.a.v. Sociale Praktijken (GRASP) 


 

Contactgegevens

De Klispoel BV
Kasteelselaan 2
6574 AJ Ubbergen
T.  024  322 14 35


Cindy Vermeulen en Ivo van Eck tussen de jonge buitensla.
 

Voor de teelt van waterkers is stromend zuiver bronwater nodig.Vier soorten jonge sla worden verpakt als slamix (eventueel met toevoeging van waterkers). De boerenschuur gaat op in de omgeving en werd onderscheiden met de Erfgoedprijs Monument en Landschap 2017 van de Gemeente Berg en Dal .