Contactgegevens

Kamerlingh Onnesstraat 23
6603AX Wijchen
024 - 764 07 07 Contact
Asset 3

Ons assortiment is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Fruitbedrijf Van Wagenberg


Appels en peren met consistente kwaliteit

Vlakbij de Maas in Overasselt ligt het fruitbedrijf van Harrie en Esther van Wagenberg. Harrie nam het van oorsprong gemengde familiebedrijf over in 1991 en schakelde over op de teelt van appels en peren op een areaal van 12 ha. Hij vernieuwde de hele aanplant, verbeterde de teeltmethode en breidde het bedrijf uit met een moderne koeling en sorteerafdeling. In de loop der jaren nam hierdoor de opbrengst flink toe. 

Aanvankelijk leverde het fruitbedrijf vooral aan de veiling, maar Harrie vond deze afzet van zijn met passie geproduceerd product te anoniem. Van Wagenberg Fruit levert daarom liever rechtsreeks aan regionale supermarkten, groentewinkels en grootverbruikers. De oprechte waardering van de klant is immers de beste impuls voor de teelt van kwaliteitsfruit. 

Zo'n tien jaar geleden sloot het bedrijf zich aan bij de Landwinkel-keten. Bij Landwinkel van Wagenberg vinden klanten het volledige verse fruitassortiment, maar ook andere lekkere streekproducten. Esther runt de Landwinkel, Harrie het fruitbedrijf. In tegenstelling tot de meeste fruitbedrijven die zich hebben toegelegd op slechts twee of drie rassen, teelt Van Wagenberg Fruit maar liefst 10 soorten appels en peren, zoals Delbar, Elstar, Goudreinet, Golden Delicious, de Conference-peer, Triumph, Gieser Wildeman of Doyenné du Comice. De vraag naar meer varianten wordt vooral ook gestimuleerd door de huisverkoop. 

Volgens Harrie is de kracht van hun fruitbedrijf de consistente kwaliteit. Het aanbod bij de groothandel is samengesteld uit oogsten van diverse fruitbedrijven, waardoor de kwaliteit nog weleens kan variëren. Steeds meer afnemers zoeken daarom liever een vaste leverancier met korte lijnen zoals Van Wagenberg Fruit, die steeds dezelfde kwaliteit kan leveren. Ook waarderen de afnemers de geïntegreerde teeltwijze waarbij het fruitbedrijf met een afgebakend middelenpakket zorg draagt voor het milieu. 

Van Wagenberg Fruit heeft de gehele keten in eigen hand: van de teelt van vroege en late soorten, de sortering tot en met gekoelde opslag. Daarmee levert het fruit bedrijf het hele jaar door appels en peren van gelijkblijvende kwaliteit. 

"Kwaliteit en passie voor fruit is ons handelsmerk. De waardering door onze afnemers is onze beste beloning."

Pluspunten

 • Brede variëteit appels en peren
 • Fruitteelt uit overtuiging en met passie
 • Gegarandeerde consistente kwaliteit
 • Hele keten in eigen hand
 • Hele jaar door levering door eigen koeling
 • Korte lijnen met afnemers
 • Veel teeltervaring met diverse rassen
 • Lokale betrokkenheid 
 • Strenge kwaliteitscontrole
 • Milieu en Maatschappelijk verantwoord

Certificering

 • Global G.A.P. – Voedselveiligheid voor teeltbedrijven
 • Duurzaamheidspluim  - Duurzaamheidsplatform Heumen 

Contactgegevens

Van Wagenberg Fruit
Rotsestraat 2 
6611 AD Overasselt 
T. 024  622 1264 


Harrie en Esther van Wagenberg telen appels en peren van uitstekende kwaliteit