Contactgegevens

Schoonenburgseweg 24
6611AB Overasselt
024 - 622 1577
Asset 3

Ons assortiment is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Jacobs Paddestoelen Cultuur


Exotische paddenstoelen expert

Iwan Jacobs en zijn vader Ardie (83) zijn al meer dan 50 jaar actief in de teelt van paddenstoelen. Ardie is één van de paddenstoelenpioniers van de Overasseltse champignon-cultuur. Hij startte zijn bedrijf met aanvankelijk alleen champignonteelt en in 2000 kwam het bedrijf voor een strategische keuze te staan. Voor een grootschalige champignonproductie, zou het kleine familiebedrijf fors moeten investeren. In plaats daarvan legde Jacobs Paddenstoelen Cultuur zich toe op de specialistische teelt van exoten zoals oesterzwammen, shiitakes en pom pom Blanc. 

In de kweekcellen aan de Schoonburgseweg in Overasselt worden op zaagmeel- en stro-substraten en onder de juiste klimatologische omstandigheden nu voornamelijk oesterzwammen en shiitakes geproduceerd. Daarmee is Jacobs Paddenstoelen Cultuur één van de twintig  gespecialiseerde paddenstoelenkwekerijen in Nederland. Dagelijks wordt vers geoogst en geleverd aan groothandel, grootverbruikers en regionale horeca. Via huisverkoop (en automaat) levert men ook een deel rechtstreeks aan de consument. Daarnaast is het bedrijf ook tussenleverancier voor o.a. kastanjechampignons en portobello's van kleinere kwekerijen. 

Op verzoek van grotere afnemers en afhankelijk van het gewenste volume kan Jacobs Paddenstoelen Cultuur ook speciale paddenstoelensoorten in productie nemen. Alle benodigde kennis en faciliteiten heeft het bedrijf hiervoor in huis. Jacobs Paddenstoelen Cultuur stelt hoge eisen aan een duurzame productie. De teelt is biologisch zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de kwaliteitscontrole bij de verpakking is bijzonder streng. 

Daarnaast wordt Milieu en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Jacobs Paddenstoelen Cultuur met hoofdletters geschreven. Het bedrijf is onlangs volledig energieneutraal geworden en maakt zelfs een positieve CO2-voetafdruk. Jacobs Paddenstoelen Cultuur levert in alle opzichten een natuurlijk en eerlijk product. 

"Een duurzaam, eerlijk en heerlijk kwaliteitsproduct en wij nemen daarbij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid."

Pluspunten

  • Specialistische paddenstoelenteelt
  • Dagelijks vers geoogst
  • Meer dan 50 teelt- en pionierervaring
  • Lokale betrokkenheid 
  • Strenge kwaliteitscontrole
  • Milieu en Maatschappelijk verantwoord

Certificering

  • Global G.A.P. – Voedselveiligheid voor teeltbedrijven
  • AH gecertificeerd
  • Fair Produce (verse producten eerlijk geproduceerd)

Contactgegevens

Jacobs Paddenstoelen Cultuur
Schoonenburgseweg 24
6611 AB, Overasselt
T. (024) 622 1577


Iwan en Ardie Jacobs met hun assortiment paddenstoelen