Contactgegevens

Kamerlingh Onnesstraat 23
6603AX Wijchen
024 - 764 07 07 Contact
Asset 3

Ons assortiment is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Jevero b.v.


Jevero: het hele jaar door komkommertijd

In een kassencomplex van 3 ha in Rijkevoort teelt Jeroen Geven met zijn bedrijf Jevero komkommers onder glas. Jeroen kwam op zijn 13e als vakantiekracht in aanraking met de komkommerteelt en was meteen verkocht. In 2010 is Jevero opgericht waarin Jeroen zich sindsdien bewust gespecialiseerd heeft in de teelt van komkommers, omdat het hem aantrekt vanwege de uitdagingen die deze teelt biedt. Jevero heeft een voorjaars-, zomer- en herfstteelt en kan van medio februari tot begin november verse komkommers leveren. 

De oogst wordt hooguit onderbroken door teeltwisseling. De reden hiervoor is dat de komkommerplanten een beperkte levensduur hebben en, om de kwaliteit van de producten te waarborgen, vervangen worden. Bovendien kan het per seizoen veranderen welk ras er geteeld wordt. De komkommer is dus zeker geen eenzijdig product. Hier zit ook de uitdaging in zoals Jeroen eerder aangaf. Zo is men erg weers- c.q. lichtafhankelijk en de oogst van de ene week kan de week erop net zo goed verdubbeld zijn. 

De komkommer is een gezond en fris product en bevat veel vezels en goede voedingsstoffen, zoals antioxidanten, vitamine C en B, foliumzuur, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink. De komkommer is caloriearm, bestaat voor het grootste deel uit water en past bij en in vele gerechten, dit maakt de komkommer een perfecte groente voor een gezonde levensstijl. Jevero heeft een traditioneel teeltsysteem en zet ter bescherming tegen ziekten en plagen zoveel mogelijk in op biologische bestrijding met natuurlijke vijanden. 

Jevero is aangesloten bij Kompany, een coöperatie van komkommer- en aardbeientelers, die aan diverse groothandels en supermarktketens levert met name in Nederland, Duitsland en Engeland. Een beperkt deel van de oogst kan Jevero zelf via Van Lokaal Voor Lokaal leveren. Jeroen heeft veel affiniteit met zijn product en vindt het belangrijk dat het zo vers mogelijk op tafel komt. De komkommers worden 's ochtends geoogst, eind van de ochtend verpakt in dozen, kratten of kisten en gaan 's middags naar het distributiecentrum. Het oogsten en inpakken wordt met aandacht gedaan door het personeel van Jevero. Onder het personeel van Jeroen is veel jeugd en volgens Jeroen is het niet alleen mooi om de komkommers te zien groeien, maar ook het personeel.
"We zijn trots op de producten die we met ons hele team realiseren. Komkommer is een heerlijk, fris en gezond product"

Pluspunten

  • Jarenlange komkommerteeltervaring
  • Kwalitatief goed en vers product
  • Gezond product.
  • Zoveel mogelijk biologische gewasbescherming
  • Oogst, verpakking en transport dezelfde dag
  • Lokaal bedrijf en lokale betrokkenheid
  • Efficiënt energie- en watergebruik

Certificering

  • Global G.A.P. - Voedselveiligheidssysteem voor teeltbedrijven 
  • Global G.A.P. - Risico-Inventarisatie t.a.v. Sociale Praktijken (GRASP) 
  • Erkend leerbedrijf via Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Contactgegevens Jevero

Postadres:
Radioweg 18
5827 BE Vortum-Mullem