Contactgegevens

Kerkstraat 29
6659AA Wamel
06-20002352
Asset 3

Ons assortiment is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Tuinbouwbedrijf van Zwolgen


Kraakverse kool en vergeten groenten

Piet van Zwolgen heeft groenteteelt in zijn genen. Hij volgde de Middelbare Tuinbouwschool en op 19-jarige leeftijd startte hij kleinschalig op 600 m2 grond achter het ouderlijk huis in Wamel met de teelt van groenten. Naast een baan bij diverse groentebedrijven ontwikkelde hij samen met zijn vrouw Sylvia het bedrijf verder. Nu verbouwt hij op 10 ha grond vergeten groenten zoals kapucijners en tuinbonen, verder ijsbergsla, andijvie, bloemkool, rode kool, spitskool, savooiekool, boerenkool en familie van de bloemkool: Romanesco. Achter zijn woonhuis teelt hij ook nog aardbeien beschermd tegen weersinvloeden. 

Nagenoeg het hele jaar door wordt er geoogst en worden de percelen met een uitgekiend zaai- en beplantingschema, verantwoorde grondbewerking en een nauwkeurig (groen)bemestingsplan in optimale staat gebracht. Hierdoor blijft de structuur van de grond behouden en wordt de basis gelegd voor het volgende seizoen. 

Lokale betrokkenheid staat bij Piet van Zwolgen hoog in het vaandel. Veel jongeren uit de omgeving vinden bij Piet een leuke bijbaan, de producten vinden hun afzet in een straal van 40 km en hij zet zich actief in voor lokale maatschappelijke initiatieven. De aansluiting bij Vanlokaalvoorlokaal past dan ook perfect bij de bedrijfsvisie. Piet van Zwolgen's bedrijf is niet groot, maar met sommige producten -zoals de vergeten groenten - is hij wel een van de grootste telers in Nederland. Passie is de motor van zijn bedrijf, eenvoud is het fundament. Altijd vanuit de basis blijven denken, in ondernemerschap maar vooral ook in de teelt. 

"Ik werk graag in de volle grond en wil een mooi product telen dat gezond en duurzaam is."

Pluspunten

  • Breed assortiment koolsoorten
  • Aandacht voor vergeten groenten
  • Lokale betrokkenheid en afzet binnen 40 km
  • Gangbare teelt en planetproof
  • Per product tot wel 17 oogsten per jaar

Certificaten/awards

  • Global G.A.P. – Voedselveiligheid voor teeltbedrijven
  • Voorbereiding PlanetProof keurmerk (duurzaam geteelde groenten)

Contactgegevens

Tuinbouwbedrijf van Zwolgen
Kerkstraat 29
6659 AA Wamel
T. 06 200 023 52


Een vers geoogst groenteassortiment koolsoorten en andijvie. 


Piet van Zwolgen is met zijn kleurrijke teelt 'mede-architect' van het Wamelse landschap


De percelen achter de Waaldijk met op de achtergrond de Prins Willem Alexander brug